Samtal med Räddningstjänsten ang. Smedjans kapacitet

Den här bloggposten är en del i Musikforums dokumentation kring omorganisationen på Lokstallarna. Läs mer här.

Med anledning av det besked Musikforum fått om Smedjans nya kapacitet, 200 personer ned från tidigare 300 personer, kontaktade vi Räddningstjänsten för att fråga om denna omklassning kommer från dem. Nedan är en sammanfattning från ett telefonsamtal mellan Roger Tónlist (Musikforum) och Johan Nilsson (Räddningstjänsten, Blekinge) 2019-10-02 kl 10:25.

Musikforum: Vi är intresserade av att använda Smedjan för en tillställning med 300 personer, har du möjlighet att kolla vad den lokalen har för kapacitet?

Räddningstjänsten: Lokstallarna är godkänt för över 400 personer i helhet och jag ser här att Smedjan har kapacitet för 300 personer. Detta antogs 2001.

Musikforum: Är det något som påverkas av eventuellt löst materiel i lokalen?

Räddningstjänsten: Nej, vi klassar lokalen utifrån hur utrymningsvägarna ser ut. Vi har gjort bedömningen att 300 personer vid fara kan lämna lokalen genom de dörrar som finns i Smedjan. Löst materiel har inget med lokalkapaciteten att göra. Om ni bygger för utrymningsvägarna-

Musikforum: Det tänker vi inte. Vi har planerat en scen mot inre kortväggen. Dörrarna blir inte hindrade på något vis.

Räddningstjänsten: Då finns det inget som säger att det är någon annan kapacitet än den vi har i våra dokument. Om ni får in 300 personer i lokalen så handlar det om nödutrymningen och den kapaciteten. Jag gick för övrigt rond i går (2019-10-01) och det fanns inget som antydde att de hade ändrat kapaciteten.

Musikforums anmärkningar

Efter samtal med Räddningstjänsten ställer vi oss frågande till det besked vi fått från Kultur Karlshamn. Deras påstående att lokalen blivit omklassad ”för ett år sedan” skiljer sig från Räddningstjänstens dokument som berättar att nuvarande klassning är från 2001.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *