Musikforum får hyra delar av lokaler för arrangemang

Den här bloggposten är en del i Musikforums dokumentation kring omorganisationen på Lokstallarna. Läs mer här.

Musikforum har ansökt om att få hyra Smedjan i Lokstallarna och får efter en tid svar från Kultur Karlshamn. I svaret står att utläsa att Smedjan är tillgänglig för det planerade evenemanget och att de toaletter som ligger i foajén inte är tillgängliga att hyra.

Mailet i sin helhet:

Ni har önskemål om att hyra Foajén och Logerna i samband med ert arrangemang i december.  

Tyvärr finns det ingen möjlighet till detta utan det är endast Smedjan, med egen entré, som kan bokas/hyras.

Ni har sökt tillstånd av Polisen. Enligt vad jag erfar så har ni sökt för 300 personer. I lokalen Smedjan får endast 200 personer vistas samtidigt.

Ni behöver komplettera ansökan eller skicka in en ny.

Efter detta väljer Musikforum att flytta arrangemanget till Bellevueparken.

Musikforums anmärkningar

Under de arrangemang som Musikforum anordnat tidigare i Smedjan har toaletterna aldrig varit någon extra kostnad eller gjorts otillgängliga. Vi får ingen förklaring till vad som skiljer det här arrangemanget från andra arrangemang.

Det är högst anmärkningsvärt att vi har ansökt om ett arrangemang med hundratals besökare och servering som ska vara i flera timmar och får som svar att vi inte kan använda toaletter i en utsträckning som passar antalet besökare. Vi ställer oss frågan om denna särbehandling gäller oss eller om andra fått liknande besked tidigare.

Effekten av beskedet blir att vi i praktiken har blivit hindrade att ha vårt arrangemang i den lokal vi ansökt om även om det tekniskt har blivit beviljat.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *