Kultur Karlshamn svarar på tillgång till Smedjan

Den här bloggposten är en del i Musikforums dokumentation kring omorganisationen på Lokstallarna. Läs mer här.

På frågan om Musikforum kan använda sig av Smedjan för evenemanget Likstallarna svarar Pernilla Ekvall Liljeqvist. Svaret i sin helhet:

Jag tycker ni ska fundera på annan lokal för konsert 14/12.

Det är så många frågetecken runt hur Smedjan kommer att se ut i höst. Ev planeras en form av förråd i norra delen av lokalen men vi vet inte hur det kommer att se ut eller när det blir av.

Ni önskade lokal för 300 pers, publikantalet kommer trol att minska om förråd byggs, då måste Räddningstjänsten klassa lokalen på nytt.

Förrådet kan bli tillfälligt (ej låsbart) och då svårt säkerhetsmässigt och ansvarsmässigt att ha flera hundra pers på konsert i lokalen.

Behöver ni boka lokal i god tid leta annan plats hellre än att vi ev skjuter på besked vecka efter vecka.
 
Skulle vi få veta att det kan fungera så hör jag av mig och kollar hur långt ni kommit i planering.

Musikforum utgår från att Smedjan är upptagen och arbetar vidare med fler lokaler i åtanke. Däremot släpper vi inte Smedjan helt och fortsätter driva frågan om huruvida vi kan vara på palts eller ej.

Musikforums anmärkningar

I svaret från Kultur Karlshamn står att finna tre anledningar som vi upplever bidrar till undanhållande av information eller svepskäl till varför vi inte tillåts boka lokalen.

Anledning 1: Det ska byggas förråd i Smedjans norra del.

Det finns vid skrivande stund inget beslut på att bygga ett förråd i Smedjan. Däremot har det placerats material där som tidigare varit utspritt i Lokstallarna. Materialet tillhör kommunen och Teatersmedjan som flyttat sina saker från platser där Regionteatern nu har utrymmen. Ett förråd i norra änden hade dessutom bara minskat golvytan, inte stängt av hela salen.

Anledning 2: Förrådet kommer inte vara utformat så att det går att använda lokalen.

Vi förstår inte logiken i att bygga ett förråd som i praktiken tar bort en hel lokal för publika arrangemang.

Anledning 3: Lokalen kommer troligtvis klassas om.

Det är svårt för oss att ta det här beskedet som ett argument för att vi inte skulle få vara i lokalen. Om lokalen är omklassad så anpassar vi vårt arrangemang. Som det står skrivet nu är en ”eventuell omklassning” och därför faller det som argument.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *