Lokstallarna blir Blekinges första dansscen

Den här bloggposten är en del i Musikforums dokumentation kring omorganisationen på Lokstallarna. Läs mer här.

Den 2 augusti 2018 publicerar Sydöstran en artikel med Per-Ola Mattsson (S), Lena Sandberg (S) och Therese Willstedt (Regionteatern) där ett projekt kring en ny dansscen belägen i Lokstallarna presenteras. Artikeln beskriver övergripande vilka planer som finns för att etablera en ny dansscen i Lokstallarna, Karlshamn.

Artikeln menar att kommunen avsätter 500.000 kr till byggnation av ett sviktande golv i Lokstallarna och att projektet kommer kosta ”några miljoner”. Lena Sandgren rättfärdigar dessa siffror med uttalandet

Det finns redan oerhört många teaterkrafter här i kommunen, men att få hit professionella, det ökar ju attraktionskraften för hela kommunen. Ska vi locka de företag och människor som är mest professionella, då måste man satsa.

I artikeln står skrivet att Regionteatern har ett samarbete med Musikforum. I bifogad faktaruta beskriver Regionteatern att lokalerna ska bli tillgängliga för andra aktörer.

Läs artikeln i sin helhet här.

Musikforums anmärkningar

Detta är Musikforums första kontakt med projektet om en ny dansscen i Lokstallarna. Inga nyheter har tidigare nått styrelsen eller medlemmar som är aktiva i lokalerna. Vi ser mycket positivt på satsningen på ”några miljoner” och hoppas att de uttalanden om scenens ”tillgänglighet för alla” blir till verklighet.

Musikforum ifrågasätter beslutsprocessen och meddelandeförfarandet: Vi får informationen via press istället för från hyresvärd eller verksamhetschef. Detta förfarande skapar en viss oro för oss.

Musikforum ställer sig frågande till påståendet att ”locka profesionella.” Uttalandet får det att låta som redan befintliga amatörverksamheter värderas annorlunda (lägre) än tilltänkt verksamhet.

Vi dementerar helt påståendet i artikeln som redogör för ett samarbete mellan Regionteatern och Musikforum. Vid skrivande tillfälle har vi ingen som helst kontakt med Regionteatern, varken i styrelsen eller via någon av våra medlemmar.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Lokstallarna blir Blekinges första dansscen”

  1. […] dag som media rapporterar att Lokstallarna ska utvecklas för att kunna motta Regionteatern skriver kommunen under en avsiktsförklaring. Avsiktsförklaringen gör gällande att Regionteatern […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *