Jennifer var spelsugen – anordnar picknickfestival

Saxat från Sydöstan, 5 juli 2017.

Jennifer Tónlist vill ha mer musik i Snäckan. ”Detta är en lite outnyttjad plats. Det är en fin park och en fin scen och det ligger centralt”, säger hon.

Karlshamnsbon Jennifer Tónlist kände sig sugen på att spela. Därför tog hon initiativ till en familjevänlig picknickfestival vid Snäckan i Rosengården den 5 augusti.

Då uppmuntras allmänheten till att packa en picknickkorg och ta sig till parken för att under dagen och kvällen lyssna på musik gratis. Tio band, nästan uteslutande lokala förmågor, har bokats. Vilka det är kommer att släppas under sommaren.

Men ett av dem kan redan nu avslöjas är Karlshamnsduon Good Neighbors som Jennifer Tónlist, 26, själv spelar i tillsammans med Martin Giselsson. Det var också därför hon kom på idén till picknickfestivalen – för att hon var sugen på att uppträda med deras musik.

– Jag tyckte inte riktigt att det fanns något forum att spela i, men i stället för att sitta och klaga på det tänkte jag att då får jag göra något åt det. Så jag kontaktade lite band som jag känner till och frågade om de var intresserade, och på så vis fick jag kontakt med Musikforum, säger hon.

Tillsammans arrangerar de nu Rosenfesten, som arrangemanget döpts till, och publiken kan förvänta sig mycket akustiskt på dagen och mer rockigt på kvällen.

Blir det lyckat finns det en chans att det blir en återkommande musikfest.

– Får vi bra respons från Karlshamn och Blekinge kan detta absolut bli något som vi jobbar vidare på för att göra om igen nästa år, säger Jennifer Tónlist.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *