Världsstjärnan räddar Musikforum

Musikforms kassör Ola Bäckström gläds åt donationen.

Saxat från SVT, 21 januari 2014

Skulderna höll på att knäcka Musikforum i Karlshamn. Då löste Johan ”Shellback” Schuster krisen. Superproducentens ekonomiska bidrag räddade föreningen kvar.

Det var under ett julbesök i hemkommunen som Schuster fick höra talas om Musikforums kärva ekonomiska situation. Publikfiaskot i samband med sommarens Äggstockfestival gjorde att kassan sinade och skulderna växte.

Då bestämde sig Johan Schuster, eller Shellback som han kallar sig, för att betala tillbaka till en förening i vars lokaler han tillbringat stora delar av sin uppväxt.

Har format mig

Han bestämde sig för att ge en större donation till Musikforum.

”Klart att jag ska ge tillbaka till något som varit så pass viktigt för mig och format mig till vad jag är i dag”, skriver Johan Schuster i ett mejl till SVT Blekingenytt.

Shellback har som låtskrivare och producent toppat Billboardlistan och legat bakom flera av de senaste årens största världshitar, exempelvis ”Raise your glass” med Pink samt Maroon 5:s ”Moves like Jagger”.

Riskerade nedläggning

För Musikforum betyder gåvan att föreningen nu kan bli skuldfri och åter komma på fötter.

– Det var en oerhört värdefull gåva och vi blev alla glatt överraskade. Det här innebär att vi vågar blicka framåt. Föreningen fyller 40 år i år och det utan de här pengarna hade vi nog tyvärr fått lägga ner verksamheten, säger föreningens kassör Ola Bäckström.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *