Rosenfesten är en gratis picknickfestival i Karlshamn. Vi bjuder på musik hela dagen den och du är välkommen att ta med dig en filt och njuta i sommarsolen.

Nästa rosenfesten

 

 

Typewrites

Typewrites var med på premiären av Rosenfesten. Två år senare återvänder bluesrockarna med mer energi, ny skiva och mängder av erfarenheter. Spelningar runtom i Sverige, radiotävlingar och festivaler har gjort bandet redo att ta över Snäckan än en gång.

Musiken trion bjuder på är psykedelisk blues-rock som handlar om rättvisa och solidaritet. Med det sagt låser sig Typewrites inte till givna genrer utan vill lämna musikaliska begränsningar bakom sig och experimentera med genre och stil när de skapar sin musik.

Lyssna på deras musik på Spotify

 

Void Commander

Med över hundratusen spelningar på streamingtjänster är det med stor glädje Rosenfesten välkomnar Void Commander på scen. Under sina fyra år tillsammans har Bobby, Jimmy och Linus spelat på nationella och internationella scener, spelat in två album och musikvideo. Under året förväntas ytterligare ett album bli klart.

Denna rock-konstellation ger sig gärna i kast med country och blues för att få till rätt musik. Musik som används för att sprida budskap om balans och fred. Målet med varje gig är att gå från scenen energifyllda och upprymda. Det är även deras förhoppning att sprida den energin till publiken.

Lyssna på deras musik på Spotify.

The Yellow Fevers

The Yellow Fevers (US)

Rosenfestens första internationella akt kommer från USA och bildades i Tyskland. På resande fot har Lee och Rocky funnit ett gemensamt intresse i musiken. Duon började framträda under våren 2019 och detta blir deras första Sverige-spelning någonsin.

 

 

– Sponsorer –

Rosenfesten 2019 görs möjlig med hjälp av följande organisationer

Sparbanken i Karlshamn, Friends & Flavors, Ljudungarna, JustNu, Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge, Karlshamns Kommun, Musik i Blekinge.